sadrokartonova-doska

SADROKARTÓNOVÁ DOSKA PRE BEZPEČNÉ A KOMFORTNÉ BÝVANIE

sadrokartonova-doska

Sadrokartón je doska vyrobená z dihydrátu síranu vápenatého (sadrovec). Používa sa na vytvorenie vnútorných stien a stropov. Táto výstavba zo "sadrokartónu" sa stala populárnejšou , pretože je to rýchlejšia alternatíva voči tradičnej výstavbe.

Sadrokartón využívajú stavitelia a projektanti na dodržanie stavebných predpisov pri požiadavkách na protipožiarnu ochranu, akustickú izoláciu a tepelnú účinnosť. Môže tiež pomôcť na ochranu v oblastiach s vysokou vlhkosťou.

sadrokartonova-doska

O SADROKARTÓNOVÝCH DOSKÁCH Sadrokartón je tiež známy ako sadrokartónová doska, priečka, podhľad.Obchodné značky pre sadrokartónové dosky na Slovensku zahŕňajú aj značku LAFARGE.

Kedy používať sadrokartón? Primárnym použitím sadrokartónových dosiek je vytvorenie priečok, obklady stien alebo stropov vo všetkých typoch budov, od nemocníc cez škôlky až po obchody a nehnuteľnosti. Nové - inovatívnejšie sadrokartónové dosky môžu byť použité aj na vonkajšie opláštenie.

Prečo by sa mal použiť sadrokartón? Existuje veľa výhod použitia sadrokartónových dosiek. Po prvé, sú ľahšie a jednoduchšie na montáž. Po druhé, poskytujú hladkú povrchovú úpravu.Môžu sa použiť aj na vytváranie neštandardtných tvarov, ako sú zakrivené priečky. Môžu byť použité ako jednoduché riešenie na splnenie stavebných predpisov pre požiarne, akustické a tepelné vlastnosti.

Sadrokartónová doska je 100% recyklovateľná, čo znamená žiadny odpad . Sadrokartónové dosky Siniat podliehajú certifikácii podľa EN 520 .

TYPY SADROKARTÓNOVÝCH DOSIEK Aké typy sadrokartónových dosiek ponúkame?

Sadrokartónové dosky môžu byť zoskupené do nasledujúcich hlavných kategórií podľa vlastností:

Sadrokartónové dosky, ktoré poskytujú požiarnu ochranu Sadrokartónové dosky poskytujúce akustickú alebo zvukovú ochranu Perforované sadrokartónové dosky, ktoré poskytujú akustickú ochranu s estetickým dizajnom, zvyčajne používané v átriách, foyeroch, reštauráciách a iných spoločenských miestach. Sadrokartónové dosky odolné voči nárazu Sadrokartónové dosky pomáhajúce regulovať vlhkosť Existujú aj špeciálne sádrokartónové dosky - ktoré sú vhodné na vonkajšie použitie

PREDPISY Ako sa dajú dosiahnúť Požiarne predpisy časti B so sadrokartónovými doskami?

Sadra je od prírodný ohňu odolný materiál, ktorý v sebe obshuje vodu a v prípade ohňa ju uvoľňuje . Táto voda reguluje teplotu, čo umožňuje sadrokartónovým systémom ochranu proti požiaru na dlhšiu dobu. Oddelenie spoločnosti Siniat LAFARGE priečky a LAFARGE stropy dosahujú úspechy v plnom rozsahu požiarnej odolnosti počas 30, 60, 90 a 120 minút.

Ako môžeme dosiahnúť stavebné predpisy časti L?

Nové stavby alebo renovácie nehnuteľností si vyžadujú zhodu so stavebnými predpismi časti L, ktoré zaručujú, že stavba spĺňa stanovené tepelné U-hodnoty. Tieto hodnoty je možné dosiahnúť kombináciou výrobkov sadrokartónových dosiek Siniat a suchých systémov, ktoré závisia od rôznych faktorov, ako je napríklad pôvodná konštrukcia priečky.

Inovatívne, inteligentné a efektívne riešenia

Testované a certifikované riešenia

Zaviazané k udržateľnej výstavbe